Spring naar content
Drank & Drugs

Wat zijn de risico's van lachgas?

Door het in- en uitademen van lachgas in een ballon kun je tijdelijk zuurstoftekort krijgen. Gevolgen hiervan kunnen zijn: misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en bewusteloosheid. Als je erg verkouden bent, is het gevaarlijk om lachgas te nemen.

Lachgas zet uit in lucht en je trommelvlies kan springen als je hoofd verstopt is. Behalve oorpijn geeft dit soms blijvende gehoorproblemen. Gebruik je veel lachgas voor een langere periode? Dan krijg je een tekort aan vitamine B12. Dit kan zorgen stoornissen in de hersenen, concentratieverlies en een lagere vruchtbaarheid door de verstoorde aanmaak van zaadcellen en rode bloedcellen. Neem lachgas nooit direct van de spuitbus in, want dan bevriezen je lippen of zelfs je longen. Een uur na het inademen van het lachgas is het weer uitgescheiden door je nieren. Het is dus niet aan te tonen dat je het gebruikt hebt. Verslaving aan lachgas komt weinig voor. 

Meer weten?
Bekijk de informatie van het Trimbosinstituut

Voor meer informatie:

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=a9hohfyo12k