Spring naar content
Dwang & Seks

Hoe gaat een loverboy te werk?

Een loverboy werkt op verschillende manieren. De meest bekende is die van een jongen die er goed uitziet, ouder is dan het meisje en een vlotte babbel heeft. Hij is lief voor het meisje dat hij op het oog heeft. Hij geeft haar warmte die ze thuis misschien niet heeft. Meestal is er eerst online contact. Met een paar WhatsAppjes kan hij haar soms al inpakken.

Drugs en prostitutie

Daarna probeert hij haar afhankelijk van hem te maken. Bijvoorbeeld door haar ruzie te laten maken met haar beste vriendin en haar ouders. Zo zorgt hij ervoor dat ze alleen nog maar met hem kan praten en omgaan. Hij zal haar ook wijsmaken dat de politie niet te vertrouwen is. En hij zal haar dingen laten doen die ze eigenlijk niet wil. Hij laat haar bijvoorbeeld een lening of een telefoonabonnement afsluiten op haar eigen naam, terwijl hij er gebruik van maakt. Of ze wordt ingezet in de drugshandel of prostitutie. Soms onder dreiging, soms via chantage. Soms door drugs aan je te geven, soms met geweld.

Mensenhandel

Een loverboy is een mensenhandelaar. Loverboy is dus een veel te lief klinkende term. Het zijn namelijk gewetenloze criminelen die snel veel geld willen verdienen ten koste van kwetsbare slachtoffers.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=CY9-Ql4UvIU