Spring naar content
Nieuws

‘Ik had camsex’

Op deze site kun je vragen stellen én (anoniem) je verhaal kwijt. Bijvoorbeeld als je wordt gechanteerd of misbruikt. De politie luistert naar je en helpt.

“Hoi. Ik ben een jongen van 15 en ben dom geweest. Ik had camsex en ik heb dingen gedaan waar ik niet graag over vertel. Maar nu zegt de persoon met wie ik dat deed dat ze de beelden heeft opgenomen. En dat ze alles online zet als ik niet doe wat ze zegt. Ik ben doodsbang en weet niet wat ik moet doen. Ik kan zo niet leven.”

Aangehouden

Dit bericht kwam binnen op deze site. Net toen de politie bezig was met een onderzoek tegen een meerderjarige die jongens handelingen voor een webcam liet verrichten. Het bleek om dezelfde persoon te gaan en die heeft de politie nu aangehouden.

Tips

Rechercheur Herman die de zaak onderzocht, geeft tips:
• Moet je dingen doen die je niet wilt of word je gechanteerd, doe dan aangifte. Zo help je de politie om de ellende te stoppen, de dader aan te pakken en om meer slachtoffers te voorkomen.
• Ben je minderjarig, vertel dan je ouders of verzorgers wat er is gebeurd. Als je dit echt niet wilt, kun je ook een andere volwassene om hulp vragen.

Help!

Natuurlijk kun je er lange tijd last van hebben als je iets ergs hebt meegemaakt. Het is altijd goed om hulp te zoeken. Tips, hulp en een luisterend oor vind je op www.meldknop.nl, www.kindertelefoon.nl en www.helpwanted.nl. Dinsdag- en donderdagavond tussen 19 en 21 uur kun je ook chatten met agenten via deze site.