Spring naar content
Nieuws

Agent Dwight rapt over loverboys

Dwight werkt al veertien jaar bij de politie en heeft in die tijd verschrikkelijke dingen gezien. Eén van de ergste dingen vindt hij seksuele uitbuiting. Daarom heeft hij samen met hulporganisatie Pretty Woman en Stichting JoU (Jongerenwerk Utrecht) een heftige videoclip gemaakt over Aisha, slachtoffer van een loverboy. Bekijk hier de teaser. De volledige clip komt begin van het schooljaar online.

Loverboys

Loverboys ronselen hun slachtoffers veelal via internet of sociale media. Meisjes worden ingepalmd, losgeweekt van hun familie en vrienden, bedreigd en misbruikt. Op slinkse wijze sluist de loverboy haar vervolgens de prostitutie in. Jaarlijks worden naar schatting 200 tot 300 meisjes slachtoffer van een loverboy (cijfers CoMensha). Er is bij slachtoffers veel schaamte, ze denken dat zij zelf de schuld zijn. Dit maakt onder andere dat slachtoffers geen aangifte doen. Zij denken dat het hun eigen schuld is, terwijl zij opzettelijk misleid en gemanipuleerd zijn.  Ook kan een slachtoffer bang zijn voor de dader(s). Ook gebeurt het weleens dat er sprake is van een lovergirl in plaats van een loverboy.  Zowel meisjes als jongens kunnen slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting.  

Wil je meer weten over loverboys en seksuele en uitbuiting? Bekijk dan de vraag-en-antwoord-pagina over loverboys op deze website. 

Pretty Woman

Pretty Woman is een hulporganisatie voor slachtoffers van loverboys. De organisatie biedt inviduele- en groepshulpverlening aan meiden in de regio Utrecht die gedwongen in de prostitutie hebben gewerkt of het risico lopen om slachtoffer te worden. Ook geeft Pretty Woman voorlichting op scholen en aan professionals over seksualiteit en misbruikrelaties. Meer weten? Ga naar www.prettywoman-utrecht.nl

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=74t0X9dvU-U