Spring naar content
Nieuws

Agent Dwight rapt over loverboys

Dwight werkt al veertien jaar bij de politie en heeft in die tijd verschrikkelijke dingen gezien. Eén van de ergste dingen vindt hij seksuele uitbuiting. Daarom heeft hij samen met hulporganisatie Pretty Woman en Stichting JoU (Jongerenwerk Utrecht) een heftige videoclip gemaakt over Aisha, slachtoffer van een loverboy. Bekijk hier de teaser. De volledige clip komt begin van het schooljaar online.

Loverboys

Loverboys zijn jongens en mannen die proberen jongeren snel geld te verdienen over de rug van anderen. De meeste loverboys zorgen er eerst voor dat een meisje verliefd op hen wordt. Door het meisje veel cadeaus en aandacht te geven. Vooral als ze kwetsbaar is, zal ze daar gevoelig voor zijn. Ze wil dan alles voor haar 'vriend' doen. Bijvoorbeeld omdat ze bang is dat hij geweld gebruikt als ze niet meewerkt. Zo ontstaat een afhankelijkheidsrelatie. Op slinkse wijze sluist hij haar vervolgens de prostitutie in. Ook gebeurt het weleens dat er sprake is van een lovergirl in plaats van een loverboy. Dus: een meisje dat een jongen inpalmt. 

Wil je meer weten over loverboys en seksuele en uitbuiting? Bekijk dan de vraag-en-antwoord-pagina over loverboys op deze website. 

Pretty Woman

Pretty Woman is een hulporganisatie voor slachtoffers van loverboys. De organisatie biedt inviduele- en groepshulpverlening aan meiden in de regio Utrecht die gedwongen in de prostitutie hebben gewerkt of het risico lopen om slachtoffer te worden. Ook geeft Pretty Woman voorlichting op scholen en aan professionals over seksualiteit en misbruikrelaties. Meer weten? Ga naar www.prettywoman-utrecht.nl

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=74t0X9dvU-U