Spring naar content
Bumpermania

Bumpermania

Surveillancehond in opleiding Bumper is een hit vanaf de eerste dag dat hij bij de politie kwam. Elke dag cirkelen er cameraploegen en journalisten rond de beroemdste politiehond van Nederland. Zes vragen aan zijn trainer, Stephan Verwegen.

Slaapt Bumper bij jou thuis?
Dat klopt. We zijn echt op elkaar ingespeeld en dat moet ook.

Blijf je altijd zijn baasje?
Dat is nog niet zeker. Als ik mijn werk goed doe, dan gaat hij naar een collega die op straat werkt met Bumper als surveillancehond.

Vind je dat niet jammer?
Ja natuurlijk. Maar dat is het lot van de instructeur, dan blijven de honden vaak niet lang bij je.

Bumper is beroemd. Hoe is dat voor jou?
Ik ben absoluut van mijn stoel geslagen door alle aandacht voor Bumper. Ik wilde eigenlijk alleen leren om van een pup in twee jaar tijd een goeie surveillancehond te maken. Maar ik vind de aandacht wel leuk hoor. Omdat het allemaal zo positief is. Bijna iedereen vindt het leuk.

Hoe is het allemaal zo gekomen?
Het begon eigenlijk al op de eerste dag dat hij bij de politie kwam. Ik had Bumper tijdens een vergadering op tafel gezet. Daar dook hij in een leeg yoghurtbekertje dat aan zijn neus bleef zitten. Ik heb daar een foto van gemaakt en op Twitter gezet. Collega’s zagen dat. Ze vroegen of ik een filmpje wilde maken voor Facebook. Dat werd binnen een week 3,5 miljoen keer bekeken. Bizar. En sinds kort heeft Bumper een eigen Facebookpagina,  DHBumper

Hij is nu nog schattig…
Tja. De schattige fase van Bumper is bijna voorbij. De knikjes zijn bijna uit zijn oren. Maar veel mensen willen alles weten over politiehonden en -paarden. Dus ik denk dat Bumper de komende jaren nog wel populair blijft. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat bumper een goede politiehond wordt. Met of zonder alle aandacht.