Spring naar content
Nieuws

Cyberstage op Generation Discover-festival

Van 2 tot en met 6 oktober is het gratis Generation Discover-festival, dit keer in Rotterdam Ahoy. Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen er spelenderwijs in contact komen met wetenschap en technologie én met de politie.

De politie is altijd op zoek naar nieuwe en slimme ideeën. Bijvoorbeeld om cybercriminaliteit tegen te gaan. Daarom wil de politie graag meer technische mensen in dienst nemen. Ook doet de politie aan preventie. Tijdens dit festival hoopt de politie kinderen dan ook te helpen om veilig te internetten. Want er kan veel misgaan op internet. Denk aan het  hacken van je identiteit, online pesten en sexting.

Chatten

Kristian Harmelink is van Vraaghetdepolitie.nl: ‘We informeren de kinderen over risico’s rond cyber en laten ze zien wat de politie doet om ‘digitale boeven’ te vangen. We leggen uit dat onze website vol staat met informatie en dat kinderen al hun vragen via deze website kunnen stellen. En niet onbelangrijk: dat ze er op dinsdagavond en donderdagavond kunnen chatten met agenten.'

Gratis kaarten

Denk jij wel eens na over oplossingen op het gebied van IT en veiligheid? Bestel dan je gratis tickets en kom naar het festival. Misschien ontmoet je er wel je toekomstige collega’s van de politie!