Spring naar content
Nieuws

Foute voorbeelden in de klas

Het gebeurt steeds vaker dat scholen mensen uitnodigen die iets doms hebben gedaan en die nu spijt hebben. Hun verhaal maakt diepe indruk.

Drugs en schulden

Zoals het verhaal van Peter B. De eerste keer dat hij drugs gebruikte, ging hij meteen voor gaas. Dat gevoel kende hij nog niet. Dat onbezorgde, relaxte. Hij was op slag verslaafd. Pas nu, twintig ellendige jaren later, is hij afgekickt. Maar zijn universiteit heeft hij niet afgemaakt. Familie ziet hij niet meer. Echte vrienden heeft hij niet. En hij is nog steeds zijn schulden aan het afbetalen.
 

Inbreken en beroven

Of het verhaal van Rodney K. Hij ging met foute mensen om en liet zich meetrekken in criminele zaken. Ze begonnen met inbraken uit kelderboxen, daarna beroofden ze mensen op straat. Soms kwam er geweld aan te pas. Nadat hij weer eens lange tijd in de gevangenis belandde, gooide hij het roer om. Hij ging studeren en begon een eigen zaak.

Neppistool

Vincent heeft een overval gepleegd op een café met een neppistool. Een misdaad waar maximaal 9 jaar cel op staat. Hij heeft spijt dat hij het leven van het slachtoffer en van zichzelf heeft verpest. En dat hij zijn familie heeft teleurgesteld.

Strafblad

Deze verhalen maken altijd diepe indruk. Ook als kinderen horen dat ze met een strafblad veel banen niet kunnen krijgen. Je kunt bijvoorbeeld geen beveiliger worden, ook bij de politie en in de zorg ben je niet welkom zonder een verklaring omtrent gedrag. <Bekijk hier de film Wat de VOG.>

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=CXwfvmSMCsc