Spring naar content
Nieuws

Gezocht: jongeren met een stevige mening!

Je kent ze, die filmpjes waar de politie een potje voetbal speelt met jeugd, een lolletje trapt. Je hebt een keer gezien dat de politie jongeren hard aanpakt, misschien wel met geweld. Je vindt er wat van.

Jij hebt een mening over hoe de politie haar werk doet. En dat is mooi, want de politie zoekt voor de jongerenraad vijftien jongeren die durven te zeggen wat ze écht van ons vinden! De politie is op zoek naar jou, ook als je het niet altijd met ons eens bent.

Jongerenraad

In de jongerenraad krijg je een stem in ontwikkelingen en ga je in gesprek met politiemensen over vraagstukken waar zij zich mee bezighouden. Denk bijvoorbeeld aan discriminatie, cybercriminaliteit, politiegeweld en jongerencampagnes. Dat niet alleen: bij de jongerenraad krijg je ook de kans je persoonlijk te ontwikkelen en een uniek kijkje achter onze schermen.

Wie ben jij?

  •  Je bent tussen de 13 en 18 jaar;
  •  Je hebt een mening over hoe de politie werkt;
  •  Je wilt kritisch met ons meedenken;
  •  Je kunt aanwezig zijn bij de selectiedag op dinsdag 26 februari 2019 in Den Haag.

Wat ga je doen?

Samen met de andere jongeren kom je ongeveer zes keer per jaar samen, elke keer op een andere politielocatie. Door een debat, brainstorm of andere vorm denk je mee met een politievraagstuk. Voor deze dagen krijg je vrij van school. Ook is er een WhatsApp-groep voor de jongerenraad. Hier word je af en toe om ideeën en je mening gevraagd over bijvoorbeeld campagnes.

Hoe word je geselecteerd?

Lijkt je dit wat? Meld je dan voor 4 februari 2019 aan via het aanmeldformulier  Hierna selecteert de politie ongeveer veertig jongeren voor de selectiedag op dinsdag 26 februari 2019*. De politie maakt na deze selectiedag een keuze uit de jongeren. De gekozen jongeren vormen samen de jongerenraad van 2019.

*Let op: je aanwezigheid op de selectiedag op 26 februari is verplicht. Als je wordt uitgenodigd, zorgt de politie voor een verklaring, zodat jij zelf op school vrij kan vragen.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=JTtMo2iF93g