Spring naar content
Nieuws

Lever je wapens in tijdens campagne

Keukenmessen, stiletto’s en machetes. Jongeren dragen ze geregeld bij zich en gaan er elkaar vaak mee te lijf. Levensgevaarlijk! Lever het wapen anoniem in tijdens de campagneweek, dan kan je anderen niet verwonden en kom je niet in aanraking met politie en justitie.

Wapens moeten de wereld uit. Heeft iemand een mes, stimuleer hem of haar dan om dat in te leveren bij een politiebureau in de buurt.

Wapens inleveren
Wil jij anoniem je wapens inleveren? Dat kan tijdens de campagneweek die loopt van 11 tot en met 17 oktober, in meer dan 200 gemeenten. Kijk voor inleverlocaties op www.dropjeknife.nl

Pepperspray
Allerlei soorten steek-, stoot en slagwapens kunnen anoniem worden ingeleverd, maar ook zoiets als pepperspray. In een aantal gemeenten kunnen ook vuurwapens en nepvuurwapens worden aangemeld. Die haalt de politie dan bij je thuis op. Dit doen ze in een onopvallende auto en in burgerkleding. Je wordt niet gestraft voor de wapens die je inlevert.

Meer weten?
Onder het motto ‘Drop je knife en doe wat met je life’ roepen gemeenten, ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie, Halt en de politie jongeren op hun messen in te leveren bij het politiebureauwww.dropjeknife.nl