Spring naar content
Nieuws

Love me Tinder

Je kent het wel. Je leert via Tinder, Facebook of Instagram een leuk iemand kennen en wilt daarmee afspreken. Maar hoe weet je of iemand die je online ontmoet echt of nep is? En of je diegene kunt vertrouwen?

De Bucket Boys deden een sociaal experiment. Zij bewerkten wat strandfoto's van zichzelf, waardoor ze veel gespierder en bruiner waren dan in het echt het geval is. Vervolgens probeerden ze, met die foto's, via Tinder een date te regelen. En ja hoor... direct de eerste avond was het raak. Toen ze opdaagden, stond hun date perplex... Dit had ze niet verwacht. Ben jij benieuwd hoe de date is gegaan? Bekijk dan snel de video van de Bucket Boys.
In de video vertellen de Bucket Boys ook wat er allemaal kan gebeuren als je online identiteit door iemand anders wordt gestolen. Zo kunnen er namens jou bijvoorbeeld rare teksten op het internet geplaatst worden. Of het kan zo zijn dat iemand (naakt)foto's van jou bewerkt en je ermee chanteert. Kom erachter wat online strafbaar is en wat je kunt doen om nepprofielen te herkennen.

 

 

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=2AjTmmzCn-Y