Spring naar content
Nieuws

Nieuwe jongerenraad gekozen!

Veertig jongeren kwamen 26 februari naar de selectiedag voor de jongerenraad van de politie. Het was spannende dag voor de deelnemers, want wie mag er naar de jongerenraad 2019?

Tijdens deze selectiedag moeten jongeren een mini-politietraining doen en worden ze geobserveerd door mensen van de politie. Zestien van hen krijgen de volgende dag  te horen dat ze gekozen zijn voor de jongerenraad 2019.

Schakel

Yassine (18) en Jelle (16) trappen de selectiedag af. Ze draaien nu bijna een jaar mee in de jongerenraad. ‘We zijn een schakel tussen politie en jeugd’, leggen ze uit aan de zaal met nieuwkomers. ‘We helpen mee om de communicatie tussen jongeren en politie te verbeteren’.

Spannend

In het begin zijn de gezichten nog wat gespannen en zijn sommige jongeren best zenuwachtig. Toch willen een paar deelnemers wel kwijt waarom ze hier vandaag zijn. ‘Ik vind het politiewerk interessant’, zegt Ron (14). ’Ik kan meedenken met de manier van handelen van de politie in een bepaalde situatie en daarom wil ik in de jongerenraad.' Sophie (17) vindt dat de opleiding die ze doet (juridisch administratief) goed aansluit bij een plaats in de jongerenraad. ‘ik heb een duidelijke mening, maar houd niet van felle discussies’, zegt ze.

Divers

De organisatie heeft aan het eind van de dag een diverse groep jongeren uitgekozen: van 12 tot en met 18 jaar, die goed kunnen observeren, kritisch kunnen denken en hun mening kunnen laten horen. Op 1 april 2019 draagt de jongerenraad 2018 het stokje over, en gaat de nieuwe raad aan de slag.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=JTYECYsBZGM