Spring naar content
Nieuws

Pesters opgepakt

De politie hield vorige week twee meisjes op school aan. Ze worden verdacht van het mishandelen van twee leeftijdsgenoten. Aan de mishandeling gingen pesterijen via social media vooraf.

Wekenlang werden de twee tieners uit Voorne Putten gepest. Op social media werden ze buitengesloten en uitgescholden en er werd er over de meisjes geroddeld. De aanstichters: twee leeftijdsgenootjes. De getreiterde meisjes waren bang. Ze durfden niet meer naar school en niet meer naar buiten. Maar op maandag 21 augustus werden ze met een smoes naar een locatie gelokt en ingesloten door een grote groep jongeren. Eén van de slachtoffers kreeg klappen. Die mishandeling werd gefilmd en op social media gedeeld.

 

Aangifte

De slachtoffers namen het wijze besluit aangifte te doen. Ze werden opgevangen door agenten en konden uitgebreid hun verhaal doen. Daarna sprak de politie met getuigen. Net zo lang tot ze wisten wie de verdachten waren en wie er in de groep eromheen zaten. Op school hielden ze de twee verdachten aan en op het politiebureau verhoorden ze de meisjes als verdachte. De rechercheurs spraken ook met de ouders.

Pestgroep

Ook de rest van de ‘pestgroep’ kwam aan de beurt. Een agent haalde de jongeren een voor een uit de klas voor een stevig gesprek. Ze leerden hen ook dat ze bijvoorbeeld nooit foto’s of filmpjes die belastend kunnen zijn voor iemand mogen doorsturen. Doorsturen is namelijk net zo erg als de beelden maken of plaatsen. En soms is doorsturen ook strafbaar. 

Ouders

De ouders van de pestgroep zijn ook op de hoogte gesteld van het gedrag van hun kinderen. En natuurlijk zorgt de politie ervoor dat de slachtoffers en hun ouders de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ook werken de agenten goed samen met de leiding van de school. 

Hulp nodig?

Ken jij iemand die wordt gepest? Of ben jij zelf het slachtoffer van pesten? Is jouw account gehackt? Worden er nare berichten geplaatst uit naam van een ander? Worden er ongevraagd bewerkte of pikante foto’s van jou geplaatst? Blijf er nooit zelf mee rondlopen. Praat erover met iemand die je vertrouwt! 

Meer weten over pesten en wat je ertegen kunt doen? Kijk op deze site en op www.weektegenpesten.com. En elke dinsdag en donderdag van 19 tot 21 uur kun je chatten met (jeugd)agenten via www.vraaghetdepolitie.nl.