Spring naar content
Nieuws

Meld je aan voor de jongerenraad!

In februari 2018 stelt de politie een jongerenraad in. De jongerenraad bestaat uit ongeveer vijftien leden tussen 12 en 18 jaar die gaan meedenken over allerlei maatschappelijke onderwerpen.

De politie werkt vaker samen met jongeren. Zo organiseert de politie zo nu en dan een hackathon, waar jongeren de politie op ideeën brengt om beter, sneller en slimmer rechercheonderzoek te doen naar cybercrime. Maar nu wil de politie jongeren voortaan ook betrekken bij allerlei maatschappelijke vraagstukken zoals intercriminaliteit. 

Jongeren denken anders

Politievlogger Jan-Willem: ‘Jongeren denken, kijken en communiceren anders. Ze letten ook op wat goed is voor de toekomst. Bovendien willen we als politie beter contact met jongeren. Als we goed naar elkaar luisteren, krijgen we meer begrip voor elkaar.’

Jongerenraad

De jongerenraad komt ongeveer zes keer per jaar bij elkaar. De bijeenkomsten vinden bijna altijd plaats op een dinsdagmiddag op een centrale plek in het land. Voor de rest is er vooral online contact. Tijdens de bijeenkomsten wordt altijd een vraagstuk behandeld dat speelt bij de politie, maar uiteraard leer je de politieorganisatie ook kennen tijdens interessante werkbezoeken.

Selectiedag

Je kunt je aanmelden voor de jongerenraad tot en met 30 januari. Hierna selecteert de politie uit alle aanmeldingen ongeveer 50 jongeren voor een selectiedag. Je komt tijdens deze dag meer te weten over de politie en er wordt gekeken naar je vaardigheden. De politie zoekt uiteindelijk naar een mix van jongeren met verschillende opleidingsniveaus, achtergronden, interesses, ervaringen en meningen.

De selectiedag is op dinsdag 20 februari. Als je wordt uitgenodigd, zorgt de politie voor een verklaring, zodat jij zelf op school toestemming kan vragen om dan vrij te krijgen.

Let op: je kunt je niet meer aanmelden. De jongerenraad voor 2018 is inmiddels samengesteld. Houd de website in de gaten, want volgend jaar gaan we opnieuw werven. 

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=-R1Lh5S8usk