Spring naar content
Nieuws

Politievlogger Jan-Willem beantwoordt vragen over kindermishandeling

Jaarlijks zijn zo’n 119.000 kinderen in Nederland slachtoffer van mishandeling. Dat is gemiddeld één kind per klas. Veel te veel natuurlijk! Omdat het deze week de Week tegen Kindermishandeling is, beantwoordt politievlogger Jan-Willem vragen van Kim (11) over kindermishandeling.

 Wil jij weten wat kindermishandeling is? Wat je kunt doen als een vriendin thuis wordt mishandeld? Of wil jij weten hoe de politie jou kan helpen? Kijk dan deze vlog.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=dWu-PYz2XD4

Wat kan je doen?

Nog te veel mensen doen niets als ze kindermishandeling vermoeden. Ze willen het eerst zeker weten. Bang als ze zijn voor de gevolgen. Terwijl de meeste vermoedens achteraf terecht blijken. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Je kunt ook gratis bellen en chatten met de Kindertelefoon: 0800-0432. Dat kan anoniem. Je kunt voor hulp ook naar de politie gaan. Of met de politie chatten via deze site.