Spring naar content
Nieuws

Vuurwerkverbod 2021

Hieronder vind je de laatste informatie over het vuurwerkverbod voor de jaarwisseling 2021-2022.

Mag ik vuurwerk in het buitenland kopen? 
Door het ingestelde tijdelijke gehele vuurwerkverbod mag je per 15 december 2021  geen vuurwerk vanuit het buitenland naar Nederland vervoeren.  Als je dus vuurwerk koopt in Duisland of BelgiĆ« en vervoert naar Nederland ben je strafbaar. Let op, in het buitenland kun je (per ongeluk) vuurwerk kopen dat in Nederland verboden is. Wanneer je dit Nederland invoert, ben je in het bezit van professioneel vuurwerk.

Bestel NIET via buitenlandse webshops.
Je loopt dan het risico op een proces-verbaal en bij illegaal vuurwerk kans op gevangenisstraf.  Als politie helpen we postbedrijven en de Vliegende Brigade Vuurwerk van de Inspectie voor Leefbaarheid en Transport met het onderscheppen van online-bestellingen. Vuurwerk mag NOOIT per post verstuurd worden, maar alleen opgehaald worden bij een legaal verkooppunt. 

Mag je dit jaar voor het vuurwerkverbod nog consumentenvuurwerk vervoeren?
Vervoer van het consumentenvuurwerk is vanaf 15 december 2021 in Nederland verboden. Ook vanuit het buitenland naar Nederland!

Wanneer en hoeveel vuurwerk mag ik in Nederland kopen?
 In 2021 is de verkoop van vuurwerk in de laatste drie dagen van het jaar verboden in verband met het ingestelde tijdelijke algehele vuurwerkverbod om de zorg te ontlasten.