Spring naar content
Politiewerk & Boetes

Hoe doe ik aangifte van straatroof?

Voor strafbare feiten waarbij geweld is gebruikt (zoals straatroof, waarbij met geweld spullen van iemand gestolen worden) moet je naar het politiebureau om aangifte te doen.

Als de straatroof net gepleegd is, dan kun je bellen met 112. Is het al wat langere tijd geleden? Bel dan 0900-8844. Via dit nummer kun je een afspraak maken om aangifte te doen. Op die manier voorkom je dat je lang op het bureau moet wachten voordat een agent tijd heeft om je aangifte op te nemen. 

Probeer zoveel mogelijk bewijsmateriaal mee te nemen naar het politiebureau. Denk bijvoorbeeld aan een signalement en de vluchtroute van de verdachte. We kunnen het ons voorstellen dat je het best spannend vindt om aangifte te doen. Daarom kun je van te voren al wat meer informatie bekijken over het doen van aangifte. Dan weet je in ieder geval een beetje wat je te wachten staat. 

Straatroof

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=BL7HSjC4Qpc