Spring naar content
School

Wanneer gebruikt de politie paarden?

De politie kan politiepaarden op meerdere manieren inzetten.

Waarschijnlijk heb je weleens een politiepaard gezien bij een voetbalwedstrijd? Paarden worden daar ingezet om de openbare orde te handhaven. Oftewel: om te zorgen dat mensen zich aan de regels houden. Maar paarden worden ook weleens ingezet in een winkelcentrum tijdens een koopavond. Het voordeel is dat de ruiter goed zicht heeft en overal goed naar kan kijken en paarden zijn wat socialere beesten dan politiehonden. Bekijk de vraag ' Wanneer wordt de politie te paard ingezet?' om meer te weten te komen over de inzet van politiepaarden. 

Wil jij zelf graag bij de bereden politie werken (oftewel ruiter worden)? Dan moet je eerst de opleiding tot politieagent volgen. Als je die opleiding hebt afgerond, moet je ook nog ME'er worden en ervaring 'op straat' opdoen. Ga voor meer informatie over de politieopleiding naar www.kombijdepolitie.nl.

Bekijk ook eens de PDF hieronder over de bereden politie. 

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=WZ5xDYpxo1c