Spring naar content
Vuurwerk

Mag ik in het buitenland vuurwerk kopen en dit invoeren?

LET OP: Er geldt voor dit jaar een algeheel vuurwerkverbod. Door het ingestelde tijdelijke gehele vuurwerkverbod mag je per 15 december 2021 geen vuurwerk vanuit het buitenland naar Nederland vervoeren. Als je dus vuurwerk koopt in Duisland of Belgiƫ en vervoert naar Nederland ben je strafbaar.

Ja, je mag vuurwerk kopen in het buitenland, maar dat raden we je dit jaar om meerdere redenen af:

  1. In verband met Covid-19 zijn alleen noodzakelijke reizen toegestaan naar Belgiƫ en Duitsland. Vuurwerk kopen wordt niet gezien als noodzakelijk.
  2. Je mag het dan misschien daar kopen, maar in Nederland niet afsteken. Bewaren mag wel, tot max 25 kilo.
  3. Is het categorie 3 vuurwerk, dan heeft thuis bewaren ook weinig zin. Dat vuurwerk is sowieso verboden vanaf 1 december 2020.
  4. Rond 15 december 2020 zal de overheid een vervoersverbod voor vuurwerk instellen. Vanaf dat moment mag je het vuurwerk dus niet meer meenemen in je auto. 

Je mag in het buitenland alleen vuurwerk kopen dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse wet. Bestel vooral niet via buitenlandse webshops. Je loopt dan het risico op een proces-verbaal. Als politie helpen we postbedrijven en de Vliegende Brigade Vuurwerk van de Inspectie voor leefbaarheid en transport met het onderscheppen van deze bestellingen. Vuurwerk mag nooit per pakket thuis worden afgeleverd, alleen opgehaald worden bij een legaal verkooppunt. Alleen dit jaar dus niet in eigen land.