Spring naar content
Vuurwerk

Mag ik vuurwerk in het buitenland kopen?

Je mag in het buitenland alleen vuurwerk kopen dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse regelgeving. Hou rekening met de regelgeving die op dat moment in dat land geldt! In Nederland zijn onder andere knalvuurwerk en vuurpijlen verboden die in het buitenland regelmatig te koop aangeboden worden. Hou er dus rekening mee dat je die niet mee terugneemt naar Nederland. Bij controle volgt in beslagname en een boete.

Bestel vooral niet via buitenlandse webshops. Je loopt dan het risico op een proces-verbaal en bij verboden consumentenvuurwerk kans op gevangenisstraf. Als politie helpen we postbedrijven en de Vliegende Brigade Vuurwerk van de Inspectie voor Leefbaarheid en Transport met het onderscheppen van online-bestellingen. Vuurwerk mag nooit per post verstuurd worden, maar alleen opgehaald worden bij een legaal verkooppunt. 

Let op: in het buitenland kun je (per ongeluk) vuurwerk kopen dat in Nederland verboden is. Wanneer je dit Nederland invoert, ben je in het bezit van professioneel vuurwerk.