Spring naar content
Wapens

Krijg ik een strafblad als ik een (nep)wapen op zak heb?

Het is verboden een (nep)vuurwapen bij je te hebben.

Airsoftwapen

´╗┐Ga je er toch mee de straat op of neem je hem bijvoorbeeld mee naar school, dan loop je het risico dat een agent ingrijpt en zijn wapen trekt. Verder wordt het (nep)wapen in beslag genomen en krijg je een proces-verbaal. Ook kun je een strafblad krijgen.Voor leden van een airsoftvereniging is er een uitzondering. Als ze boven de 18 jaar zijn en de wet kennen, mogen ze een airsoftwapen hebben. Dit mogen ze echter niet op de openbare weg bij zich hebben.

Speelgoedwapen

Een andere uitzondering op het hebben van een (nep)wapen is er wel. Als het gaat om een goedgekeurd (CE-keurmerk) speelgoedwapen geschikt voor kinderen onder de 14 jaar, mogen kinderen onder de 14 jaar hier wel mee spelen. Maar als dit buiten op straat gebruikt wordt, zal een agent een goedlijkend nepwapen in eerste instantie altijd als een echt wapen zien en zo het zekere voor het onzekere nemen.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=FokBwiDo78E