Spring naar content
Contact

Contact

Vraaghetdepolitie.nl is de jongerenwebsite van de politie. Op vraaghetdepolitie.nl vind je betrouwbare antwoorden op heel veel vragen over veiligheid. Hiermee proberen wij jou te helpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons.

Contact opnemen met de politie kan op verschillende manieren. Bekijk hieronder hoe je de politie het beste kan bereiken:

Chat mee op vraaghetdepolitie.nl
Iedere dinsdag- en donderdagavond kun je chatten met de politie. Tussen 19 en 21 uur zitten agenten klaar om online met jou in gesprek te gaan.  Veilig vanaf je mobiel, tablet of computer krijg je in een privĂ©gesprek een antwoord op jouw vraag of probleem en/of betrouwbaar advies.  

Stuur een mail
Kun jij je vraag niet vinden op de website? Stuur dan het vragenformulier in en wij reageren zo snel mogelijk met een antwoord.

Social media
Veel politieagenten zijn bereikbaar via social media, zoals Twitter, Facebook, Snapchat en Instagram. Ook daar kan je ze een vraag stellen. Wil jij weten welke wijkteams en politieagenten er op Snapchat zitten? Bekijk dan hier het overzicht. 

112: Als iedere seconde telt
Het landelijke alarmnummer 112 bel je bij spoedeisende situaties. Wanneer iemand in levensgevaar is of wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Ook na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer je een inbraak ziet, bel je 112. Dan telt elke seconde. De 112-alarmcentrale stuurt meteen de juiste hulp. Bijvoorbeeld de brandweer, de politie of een ambulance.

0900-8844: Geen spoed, wel politie
Heb je een vraag of een probleem maar heeft het geen spoed, bel dan 0900-8844. Je krijgt direct een betrouwbaar antwoord of advies.

144: Red een dier
Ben je getuige van een dier in nood door een ongeluk, of zie je mishandeling of verwaarlozing van dieren? Bel dan naar het meldpunt 144. Red een dier.

0800-7000: Meld Misdaad Anoniem
Soms wil je iets over een ernstig misdrijf vertellen zonder dat jouw naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat je de dader kent. Of om andere redenen. Dan kun je Meld Misdaad Anoniem (M.) bellen of online een melding doen bij M. Zo krijgt de politie informatie en kan jij op een veilige, laagdrempelige manier helpen Nederland veiliger te maken. Het gratis telefoonnummer is 0800-7000.

 Tips voor de redactie
Ben je niet op zoek naar het antwoord op jouw vraag over veiligheid maar heb je tips voor vraaghetdepolitie.nl of wil je contact met de redactie? Neem dan contact op met ons. 

Contact voor doven/slechthorenden
Voor doven en slechthorenden is er de app Tolkcontact

Meer informatie over sms´en naar het alarmnummer 112 is te vinden op Rijksoverheid.nl.