Spring naar content
Nieuws

Chat met de politie in de Week tegen pesten

Ben jij het slachtoffer van schelden, roddelen en buitensluiten? Of wordt je klasgenoot gepest en wil je helpen? Weet dat je er niet alleen voor staat en dat je altijd iets kunt doen.

Is je account gehackt? Plaatst iemand nare berichten uit jouw naam? Verspreiden kinderen bewerkte filmpjes en foto’s van jou? Waarschuw dan direct de politie. Want deze manieren van pesten zijn schadelijker dan je denkt en zijn ook vaker strafbaar dan je denkt. In ernstige gevallen helpt de politie jou en de school om pesten te stoppen.


 

Doe iets

Heb jij te maken met pesten, blijf er dan nooit mee rondlopen. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Bekijk ook, samen met je mentor of een andere docent, de site www.weektegenpesten.com 

Anoniem

Wil je anoniem je verhaal kwijt? Of wil je direct persoonlijk advies? Kijk dan op www.kindertelefoon.nl (voor jongeren van 13 tot 18 jaar). Ook is er op woensdagavond 20 september van 19 tot 21 uur een speciale chat over pesten via www.vraaghetdepolitie.nl/chat .  Je kunt dan chatten met ervaren politieagenten.