Spring naar content
Nieuws

Start campagne ‘WWWees alert op het web’

Er is een campagne gestart om jongeren te wijzen op de risico's van aan- en verkoopactiviteiten via internet. De campagne 'WWWees alert op het web ’ is een samenwerking van de politie met Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, het ministerie van Justitie en Veiligheid, HALT, Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en de Fraudehelpdesk.

Jongeren moeten alert zijn op wat ze online doen, welke informatie ze delen en met wie. Ze kopen en verkopen van alles op internet en daarbij kan veel misgaan. Bijvoorbeeld goederen die niet worden geleverd, geld dat niet aan komt. Er worden ID-gegevens gevraagd die niet nodig zijn, bankgegevens worden misbruikt.
Daarom start ‘WWWees alert op het web’, een landelijke campagne over aan- en verkoopfraude onder jongeren.

De politie organiseert de campagne samen met Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, het ministerie van Justitie en Veiligheid, HALT, Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en de Fraudehelpdesk. Een middelbare scholier van het Meander College bedacht de winnende slogan: WWWees alert op het web. Scholieren.com maakte korte video’s voor op Instagram met de belangrijkste tips.

Meer informatie over de risico’s van online spullen kopen en verkopen, vind je op deze website van de politie https://www.politie.nl/themas/internetoplichting.html

Meer informatie over de risico’s van online spullen kopen en verkopen, vind je op Scholieren.com

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Ya3aHMfhYco