Spring naar content
Vuurwerk

Mag ik online vuurwerk bestellen?

Vervoer van het consumentenvuurwerk is vanaf 15 december 2021 in Nederland verboden. Ook vanuit het buitenland naar Nederland!

Vuurwerk bestellen bij webshops is strafbaar

Vuurwerk mag nooit thuisbezorgd worden. Je mag het wel via internet bestellen en ophalen op 29, 30 of 31 december bij een Nederlandse erkende vuurwerkwinkel als je de juiste leeftijd hebt.

Vuurwerk bestellen bij webshops is strafbaar en bovendien levensgevaarlijk. Steeds vaker wordt er online vuurwerk besteld bij webshops uit onder andere Oost-Europa. Het vuurwerk komt dan per post bij de besteller thuis. Dit is levensgevaarlijk. Niet alleen voor de besteller, maar ook voor de huisgenoten, buren en medewerkers van de post en distributiediensten. Het bezitten van dit zware vuurwerk is strafbaar. De gevolgen kunnen hoge straffen zijn, zoals gevangenisstraf, het krijgen van een strafblad of uitzetting van de woning. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl of het OM.nl.

 

 

 

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=tGENvHEo21o